Osteopatia pediàtrica

ALTERACIONS MÉS COMUNS:

L’osteopatia pediàtrica consisteix en un conjunt d’actuacions terapèutiques específiques adaptades al nadó, al nen i a l’adolescent. Ja que durant aquesta etapa esdevenen molts canvis anatòmics, fisiològics i/o psicològics.

 

L’osteopatia ofereix, sobretot en els infants, el gran avantatge de poder actuar de manera preventiva, i pot representar un gran èxit en el tractament de malalties infantils, tant les que tenen un origen genètic o embrionari, com les derivades del procés de gestació i sobretot del part.

 

Les forces compressives a les quals el nadó està sotmès durant l’embaràs i el part són considerables i poden tenir efectes en el desenvolupament posterior de l’Infant. Tensions especialment en el crani que poden derivar a problemes en la lactància, deglució, otitis, sinusitis, trastorns digestius, asma, regurgitacions i/o vòmits, còlics, irritabilitat, alteracions del son, hiperactivitat, problemes de comportament i aprenentatge. Aquests problemes es poden veure augmentats en cas d’un part instrumentat amb fòrceps o ventoses o altres ajudes obstètriques.

 

L’Infant creix i es desenvolupa mitjançant el moviment. Si hi ha tensions tissulars que impedeixen o disminueixen la possibilitat d’asseure’s, gatejar, moure un braç, caminar, etc., podria repercutir en el desenvolupament òptim del nen.

 

El treball de l’osteòpata és trobar, mitjançant la palpació, aquestes tensions tissulars que el nen manté en el seu cos, identificar els factors que les poden haver provocat amb l’objectiu de reequilibrar-les i restaurar-ne així la mobilitat funcional, facilitant la capacitat innata del cos per restablir el seu òptim funcionament.  Per assolir-ho s’utilitzen maniobres manuals suaus i respectuoses amb els teixits.

 

 

Embarassos múltiples.

Naixements amb fòrceps o ventoses.

Cesària.

Alteracions del son.

Asimetries cranials com plagiocefàlia.

Torticolis congènita.

Altres alteracions digestives (Còlics del lactant, restrenyiment, regurgitacions).

Problemes de succió, reflux gastroesofàgic.

Otitis, bronquitis, sinusitis…

Problemes o asimetries en el gateig i/o la marxa.

Problemes múscul-esquelètics.

 

NADONS:

Escoliosi.

Mal d’esquena.

Alteracions en els peus.

Alteracions a la marxa.

Problemes múscul-esquelètics.

Problemes respiratoris o digestius.

Otitis, bronquitis.

Mals de cap.

Problemes de visió.

Mala oclusió.

Trastorns del son i hiperactivitat

 

NENS:

Urbanització l'ametllareda, camí de la masia 7, local 2 · 08392 sant andreu de llavaneres · t 937926018 / 603766391

Política de cookies